Valitse kieli

omat tietosi ostoskori

Vaikuta tuotteen elinkaareen – vinkit kenkien säilytykseen


Natural Movement, Oppaat by Nelli N., 26.04.2022

Kokosimme tärkeimmät seikat kenkien asianmukaiseen säilytykseen liittyen. Samoja ohjeita voi mainiosti soveltaa kaikkien käyttökausien vaihdoksissa.  

1. Puhdista kengät huolellisesti, näin lika ja tomu eivät pinty kengän pintaan säilytyksen aikana. Pintamateriaali määrittää sen miten kengät kannattaa puhdistaa. Katso aikaisemmin julkaisemamme vinkit kenkien hoitoon liittyen alempaa. 

Kenkien huoltaminen – pakkopullaa vai mielekästä puuhastelua?

2. Käsittele kengät niille sopivalla tuotteella ja anna niiden kuivua huolellisesti ennen säilytystä.  Esimerkiksi nahkakenkien suojaaminen asianmukaisesti estää nahkaa kuivumasta ja halkeilemasta säilytyksen aikana.

Suojaanko kengät vahalla, suihkeella vai molemmilla?  

3. Kenkiin kannattaa asettaa jotain mikä pitää ne muodossaan säilytyksen aikana. Parhaiten tähän soveltuvat puiset kenkälestit, mutta esimerkiksi rypistetyt sanomalehdet ajavat myös asiansa. 
 
4. Säilytä kengät kuivassa tilassa, vaikka kenkälaatikossa. Kenkiä ei kannata säilyttää muovipussissa, sillä materiaalien tulee voida "hengittää". Muovipussisäilytys saattaa haurastuttaa kenkiä ja aiheuttaa jopa pohjien halkeilua. Huomioithan ettet säilytä kenkiä lämmönlähteiden kuten patterien läheisyydessä.

Kun päättyneen kauden kengät on huoltamisen jälkeen saatu säilytykseen tuntuu mahtavalta päästä nauttimaan uudesta kaudesta olosuhteisiin sopivilla kengillä! Muistathan huoltaa kenkiä säännöllisesti myös käyttökauden aikana.


Sinua saattaa kiinnostaa myös

Paljasjalkakengissä ilman rakkoja

Uudelle paljasjalkakenkien käyttäjälle tulee usein yllätyksenä se, että jalkoihin ei tule enää rakkoja edes pitkillä kävely- tai vaellusreissuilla. Tämä saattaa johtua paljasjalkakenkien perusominaisuuksista; lähinnä jalan muotoisesta lestistä, tilavasta varvastilasta sekä kenkie...

Paljasjalkakengät eivät sovi kaikille

Paljasjalkakengät eivät valitettavasti sovi ihan jokaiselle eivätkä kaikkiin tilanteisiin. Esimerkiksi jotkin tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet ja vammat, muut sairaudet, ikä tai tottumus voivat olla esteitä varsinaisten ohutpohjaisten paljasjalkakenkien käytölle. Ihan jokaine...

Kuinka nopeasti lasten jalat kasvavat?

Meiltä kysytään usein kuinka nopeasti lasten jalat kasvavat ja kuinka paljon uusiin kenkiin kannattaa ottaa kasvunvaraa.  Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että mitä pienempi lapsi, sitä nopeammin jalat kasvavat. Pikku taaperoille täytyy siis varautua ostamaan uusia kenkiä useammin k...