Valitse kieli

omat tietosi ostoskori

Kenkien korjaaminen


Paljasjalkakengät, Oppaat by Ville J., 07.08.2019
Korjaamme, korjautamme tai vaihdamme kaikki kengät, jotka rikkoutuvat kohtuullisen ajan kuluessa. Kengät ovat kuluvia tuotteita, jotka hajoavat joskus, kun niitä käytetään riittävästi. Kuljettu määrä, maaston luonne, alustan karheus, käyttäjän paino, askellustapa jne. vaikuttavat kengän kestoon.

Palautukset, vaihdot ja reklamaatiot


Korjaaminen meillä

Ekologisista syistä ja kustannusten minimoimiseksi pyrimme korjaamaan tai korjauttamaan kaikki kengät, jotka hajoavat kohtuullisen ajan kuluessa. Ensisijaisesti pyrimme korjaamaan kengät itse.


Korjauttaminen tehtaalla

Tehtaalla on oikeus korjata rikkoutuneet kengät. Jos emme pysty korjaamaan kenkiä itse, lähetämme ne tehtaalle korjattavaksi. Tehdas myös arvioi omaa korvausvelvollisuuttaan kengässä näkyvien käytön jälkien perusteella. Jos tuotteessa on valmistusvirhe tai jos kenkä muuten on rikkoutunut esim. heikkolaatuisen liimauksen vuoksi, tehdas korjaa tuotteen tai lähettää uuden parin.

Kenkien korjauttaminen tehtaalla saattaa kestää useita viikkoja, mutta koska kyseessä ei ole välttämätön tuote (kuten vaikkapa jääkaappi), joudumme antamaan tehtaalle korjausmahdollisuuden.


Korjaaminen itse

Asiakkaan on joskus helpompi ja nopeampi korjata tuote itse kuin toimittaa se meille. Jos tuote on rikkoutunut kohtuullisen ajan kuluessa, tehdas usein suostuu korvaamaan kohtuulliset korjauskulut kuittia vastaan. Kohtuullisilla kuluilla tarkoitetaan alle kympin maksavan kontaktiliimapurkin hintaa, mutta ei monen kympin suutarikuluja.

Huomaathan, että voit korjata todella vanhojakin kenkiä itse. Se on usein helpompaa, vaivattomampaa, nopeampaa ja tietysti ekologisempaa kuin uusien ostaminen.


Liimaaminen

Tavallisin korjaus on irronneen pohjan uudelleenliimaaminen. Joskus on nopeampaa ja pienempi työ liimata kengät itse kuin toimittaa ne meille korjattavaksi.

Tee liimaus näin:

1) Pese kengät esim. pesukoneessa. Liimattavan kohdan on oltava ehdottoman puhdas.
2) Laita kontakti- eli 2-komponenttiliimaa molempiin tartuntapintoihin
3) Odota liiman kuivumista 10 minuuttia
4) Paina liimattavat pinnat yhteen ja jätä puristuksiin yön ajaksi.

Useimmat kengät voi pestä pesukoneessa vaikka se ei olisikaan pesuohjeiden mukaista. Samalla kengistä lähtee hajut kivasti pois.

Kengät kannattaa jättää puristukseen esim. sohvan jalkojen alle tai käyttää työkalupuristimia.
Esimerkki liimauksesta

Alla kuvia kovia kokeneista Xero Shoes Prio (miesten) -kengistä, joiden liimaus oli auennut sekä edestä että takaa. Pesimme kengät, laitoimme kontaktiliimaa molempien kenkien kanta- ja varvasosaan sekä ylä, että alapuolelle. Annoimme kenkien olla rauhassa 10 minuuttia ja painoimme pinnat kiinni toisiinsa. Laitoimme heti varvastosat puristuksiin varvasosat vahvoilla pyykkipojilla ja kantapäät sohvan jalkojen alle. Aamulla kengät olivat - saamaansa juoksurääkki huomioiden - kuin uudet.

Kengistä ei valitettavasti tullut otettua kuvia ennen liimauksen aloittamista.Sinua saattaa kiinnostaa myös

LÖUT 100 km, 2. sija Xero Shoes Mesa Trail -paljasjalkakengillä

Paljasjalkakengillä matkoja pidentämään Hankin ensimmäiset paljasjalkakengät vuonna 2012 ja nyt olen jo useamman vuoden ajan käyttänyt paljasjalkakenkiä kaikessa - arjessa, juhlassa ja urheilussa. 2018 innostuin juoksemisesta, etenkin poluilla, ja olen hiljalleen lisännyt l...

Nuts 300 km 3.sija Xero Shoes Mesa Trail -paljasjalkakengillä

Koronapandemia sotki kauden 2020 suunnitelman juosta UTTF kisat uudestaan, kun kauden eka kisa NUTS KK 160 km peruttiin. Eli ajatuksena oli tehdä se sitten tänä vuonna. NUTS-poppoo keksi järkätä Suomen ensimmäisen 200-mailin kisan heinäkuussa 2021. Suunnitelma UTTF kiertueen uus...

Paljasjalkakengät juoksussa

Vasta kun olet tottunut käyttämään paljasjalkakenkiä arjessa ja kävelylenkeillä, voit siirtyä kokeilemaan hölkkää ja juoksua. Juoksu jo itsessään on keholle vaativaa, joten kannattaa ehdottomasti aloittaa rauhallisesti. Juokse esimerkiksi vain joitakin satoja metrejä joka toinen ...